T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ESKİŞEHİR / TEPEBAŞI - Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu

Akademik ve Kariyer Gelişim Alanı

Akademik ve Kariyer Gelişim Alanı Destek ve Danışmanlık Programı kapsamında 8. Sınıf öğrencilerimizin tamamına sınıf öğretmenleri tarafından Nisan ayı içerisinde “Kariyer Çarkı” etkinliği uygulanmıştır. Uygulanan etkinlik çalışmasıyla öğrencilerin meslek seçimini etkileyen faktörler (İlgiler, yetenekler, kişisel özellikler, değerler, birey için önemli olan kişiler, öğrenim deneyimleri, yaşam deneyimleri ve kariyer fırsatları) konusunda farkındalık kazanmaları amaçlanmış olup öğrenciler açısından etkinliğin verimli geçtiği ve yararlı olduğu gözlemlenmiştir.

“Kariyer Karar Çarkı” etkinliği uygulama sürecinde Değerler başlığı kısmında öğrencilere “Mesleki Değerler Anketi”, ilgiler başlığı kısmında da “İlgi Alanları Kontrol Listesi” uygulanmış ve değerlendirilmiştir. Sınıf öğretmenlerimiz tarafından 8. Sınıf tüm öğrencilerimizin “Kariyer Gelişim Planları” oluşturulmuştur.

Danışman Öğretmenlik Sistemi Uygulaması kapsamında 8. Sınıfların derslerine giren öğretmenlerimizin tamamıyla okulumuzda danışman öğretmenlik sistemi başlatıldı. Öğretmenlerimizin derslerine girdikleri sınıflar dikkate alınarak öğrencilerimiz ile eşleştirmeleri yapılmıştır. Etkinliğin verimliliğini arttırmak amacıyla öğretmenlerimizin danışmanlık yapacağı öğrenci sayısı maksimum dokuz olacak şekilde planlanmıştır.

 

06-05-202306-05-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

Danışman Öğretmenlik Sistemi çalışmaları ve Kariyer Planlanması çalışmaları eşgüdümlü ve işbirliği içinde yürütülmeye çalışılmaktadır. Öğrencilerimize bu alanlarda uygulanan çalışmalar ve değerlendirmeler sınıf öğretmenleri ve danışman öğretmenlerimiz tarafından dosyalanmaktadır.  

Danışman Öğretmenlerimiz ve Okul Psikolojik Danışmanımız öğrencilerle akademik durumlarına yönelik bireysel görüşmeler gerçekleştirmekte; veli görüşmeleri yapmakta; LGS süreci, zaman yönetimi, verimli ders çalışma, test çözme teknikleri, çalışma programı hazırlama, sınav kayısı vb. konularda çalışmalar yürütmektedirler. 

8. Sınıf Öğrencilerimize “Sınav Kaygısı Ölçeği” uygulanmış ve değerlendirme çalışmaları yapılmıştır. Yapılan çalışmanın sonuçları baz alınarak Okul Psikolojik Danışmanımız müşavirliğinde Anadolu Üniversitesi’nden gelen stajyer öğrenciler ile 6 haftalık psikoeğitim çalışması yürütülmektedir.

06-05-202306-05-202306-05-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kariyer Planlamasına yönelik olarak Okul Psikolojik Danışmanımız koordinesinde 8. Sınıf öğrencilerine ilk dönem ve ikinci dönem üst öğrenim kurumlarının tanıtılması amacıyla lise gezileri düzenlenmiştir. Bu kapsamda ilk dönem; Fatih Fen Lisesi, Eti Sosyal Bilimler Lisesi, Eskişehir Anadolu Lisesi ikinci dönem; Özel Eskişehir OSB M.T.A.L, Ali Güven M.T.A.L., Şehit İlker Karter M.T.A.L. ve Sabiha Gökçen M.T.A.L. ziyaret edilmiştir.

06-05-202306-05-202306-05-202306-05-202306-05-202306-05-202306-05-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mayıs ayı içerisinde 8. Sınıf Öğrencilerine “Kariyer Günleri” ve “Mezun Öğrencilerle Buluşma Etkinliğinin” yapılması, “Merkezi Sınavlara Yönelik Akran Destek Grubu Uygulaması” çalışmasının yapılması ve velilere yönelik olarak “LGS ve Tercih Süreci” hakkında bilgilendirme seminerinin yapılması planlanmıştır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.05.2023 - Güncelleme: 07.05.2023 21:40 - Görüntülenme: 137
  Beğen | 1  kişi beğendi